Μικρές αλλαγές εσωτερικού σχεδιασμού που έχουν μεγάλο αντίκτυπο – Flex House

Μικρές αλλαγές εσωτερικού σχεδιασμού που έχουν μεγάλο αντίκτυπο – Flex House

Januar 23, 2023 0 Von admin

Έχετε καθίσει ποτέ στο σπίτι σας και ευχηθήκατε να φαινόταν λίγο πιο εκλεπτυσμένο ή συναρπαστικό εσωτερικά; Δεν είσαι μόνος. Πολλοί ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές σπιτιών δυσαρεστημένοι με το πώς φαίνονται οι χώροι διαβίωσής τους. Όσο περισσότερο ζείτε σε έναν συγκεκριμένο χώρο, τόσο περισσότερο μπορεί να παρατηρήσετε τα ελαττώματα ή την έλλειψη εστιασμένης σχεδίασης.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι έναν τεράστιο προϋπολογισμό για να κάνουν χονδρικές αλλαγές στο εσωτερικό του σπιτιού τους. Ίσως έχετε κουραστεί από την εμφάνιση του σπιτιού σας και θέλετε να κάνετε μερικές απλές αλλαγές χωρίς να σπάσετε τα χρήματα ή να πραγματοποιήσετε ένα έργο βελτίωσης σπιτιού για μήνες.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές λύσεις που δεν απαιτούν τεράστια δαπάνη. Το να αποφασίσετε ποιες αλλαγές θα κάνετε μπορεί να είναι δύσκολο. Το κλειδί είναι να γνωρίζετε ποιες αισθητικές προσαρμογές θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αίσθηση και την εμφάνιση του χώρου. Εδώ είναι μερικές αλλαγές εσωτερικού σχεδιασμού που μπορείτε να κάνετε που θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη αισθητική αλλαγή στο σπίτι σας.

Αλλαγή διάταξης

Εδώ είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μην ξοδέψετε ούτε ένα σεντ για εσωτερική διακόσμηση, ενώ παράλληλα δημιουργείτε μια εντελώς νέα ατμόσφαιρα. Η αλλαγή της διάταξης ενός δωματίου μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην αισθητική εμφάνιση. Συχνά, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για μια αλλαγή ή μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος και ίσως λίγος ιδρώτας καθώς μετακινείτε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία σε νέα μέρη. Δείτε εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα κεντρική εστίαση για το δωμάτιο με τις επιλογές διαρρύθμισής σας. Ελπίζετε να δημιουργήσετε περισσότερο ανοιχτό χώρο μετακινώντας έπιπλα ή να ενθαρρύνετε μια ισχυρότερη κοινότητα με την οικογένειά σας μέσω της διάταξης; Πειραματιστείτε με μια νέα διάταξη για να δείτε πώς σας κάνει να νιώθετε και στη συνέχεια κάντε προσαρμογές όπου χρειάζεται.

Νέες Κουρτίνες/Κουρτίνες

Τα παράθυρα αποτελούν βασικό στοιχείο οποιουδήποτε δωματίου σε σπίτι ή μονάδα ενοικίασης. Συχνά υπαγορεύουν πού πηγαίνουν τα έπιπλα για να αποφύγουν να τα μπλοκάρουν και πόσο φως αφήνουν να εισέλθει θα επηρεάσει τις επιλογές φωτισμού σας και πού να τοποθετήσετε τα έπιπλα για να κάθονται οι άνθρωποι. Η διακόσμηση των παραθύρων θα δημιουργήσει μια μεγάλη αλλαγή στην αίσθηση του δωματίου, τόσο λόγω του χρώματος όσο και του στυλ των κουρτινών ή των κουρτινών που επιλέγετε. Θα μπορούσατε να πάτε για μια πιο μοντέρνα πινελιά με κυματιστές πτυχωτές κουρτίνες ή επιτύχετε μια ρετρό αίσθηση με φλοράλ μοτίβα που φτάνουν μέχρι το πάτωμα. Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα των κουρτινών είτε ταιριάζει είτε συμπληρώνει τις κύριες χρωματικές επιλογές στο υπόλοιπο δωμάτιο, που μπορεί να προέρχονται από τους τοίχους, τα έπιπλα ή ένα μεγάλο χαλί. Οι κουρτίνες/κουρτίνες είναι μια μικρή αλλαγή που μπορείτε να κάνετε, η οποία, ωστόσο, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αισθητική του χώρου.

Αγοράστε νέα έπιπλα

Ναι, ορισμένα έπιπλα μπορεί να είναι ακριβά, αλλά αν ξέρετε πώς να ψωνίζετε λιτά, μπορείτε να βρείτε επιλογές που δεν είναι πολύ δαπανηρές και θα επιτύχουν τις αισθητικές αλλαγές που επιθυμείτε. Τα διακοσμητικά έπιπλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε την εμφάνιση ενός χώρου χωρίς να δεσμεύεστε για αλλαγές χονδρικής. Κάτι απλό όπως μια κουνιστή πολυθρόνα με μοναδικό σχέδιο ή ένα τραπεζάκι σαλονιού που μπορεί να είναι το επίκεντρο του οικογενειακού δωματίου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Εάν θέλετε να ξεκουραστείτε λίγο, κάτι σαν μια ντουλάπα αντίκα ή ένα καινούργιο κρεβάτι θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που βιώνετε το δωμάτιο. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε σχέδια που ταιριάζουν στις σύγχρονες τάσεις ή να σας ταξιδέψουν σε μια παλαιότερη εποχή. Τα έπιπλα είναι συχνά το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό σε ένα δωμάτιο, επομένως η πραγματοποίηση αλλαγών σε αυτά τα μεγάλα κομμάτια μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση του δωματίου στο σύνολό του.

6 μικρές αλλαγές διακόσμησης που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο σπίτι

Περικοπή ζωγραφικής/Baseboard

Το περίγραμμα ενός δωματίου έχει πολλά να πει για την εμφάνιση και την αίσθηση του χώρου. Η επένδυση και η βάση είναι κρίσιμα στοιχεία σε ένα δωμάτιο καθώς περιγράφουν πόρτες, παράθυρα και τα όρια μεταξύ τοίχων, δαπέδων και οροφών. Εάν το σπίτι σας έχει αυτά τα στοιχεία, τότε το χρώμα τους είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό εσωτερικού σχεδιασμού που καθορίζει τη συνολική αισθητική έλξη. Ζωγραφική επένδυση και σανίδα είναι ένα πολύ απλό έργο που είναι και φθηνό. Ωστόσο, η επίδραση που έχει στο χρώμα του δωματίου μπορεί να είναι πολύ δραματική, ειδικά αν επιλέξετε μια τολμηρή επιλογή που ξεχωρίζει. Ακριβώς όπως οι κουρτίνες, θα πρέπει να επιλέξετε χρώματα που ταιριάζουν ή συμπληρώνουν τα κύρια χαρακτηριστικά του υπόλοιπου δωματίου.

Κρατήστε το απλό

Όταν κουραστείτε από το πώς φαίνονται οι εσωτερικοί χώροι σας, μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε μεγάλες αλλαγές που θα μετατρέψουν τα δωμάτια σε εντελώς νέους χώρους. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα αμέσως. Ενώ μπορεί τελικά να αποφασίσετε να αναλάβετε ένα μεγάλο έργο, μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν αρκετά μεγάλο αντίκτυπο για να σας κάνουν να νιώσετε πιο χαρούμενοι με την εμφάνιση του χώρου. Πρώτα, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις μικρότερες μεθόδους, όπως να αλλάξετε ένα έπιπλο ή να βάψετε τα τελειώματα με ένα νέο χρώμα για να δείτε αν βοηθάει. Οι κουρτίνες με νεότερο στυλ ή μια αλλαγή διάταξης μπορούν επίσης να πετύχουν ένα μεγάλο εφέ που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για κάτι διαφορετικό.

(Επισκέφθηκε 31 φορές, 3 επισκέψεις σήμερα)