Ο έφηβος μου έχει διπολική διαταραχή; [Quiz Included]

Ο έφηβος μου έχει διπολική διαταραχή; [Quiz Included]

September 29, 2022 0 Von admin
γονείς και έφηβος μιλώντας σε ένα πάρκο

22 Οκτωβρίου 2020

Ο έφηβος σας βιώνει ακραίες αλλαγές στη διάθεση; Η συμπεριφορά τους φαίνεται ριζοσπαστική όσον αφορά τα ακραία υψηλά ή χαμηλά; Συμβαίνει αυτό συχνά; Αν ναι, ο έφηβος σας μπορεί να έχει διπολική διαταραχή. Για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε εάν ο έφηβός σας έχει αυτή την πάθηση ή όχι, δημιουργήσαμε ένα κουίζ μόνο για εσάς!

Αυτό το κουίζ θα αναλύσει το ιστορικό του παιδιού σας καθώς και διάφορες συμπεριφορές που συχνά αποδίδονται σε διπολικά επεισόδια. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι επεισοδίων γνωστά ως μανιακά και καταθλιπτικά επεισόδια.

Μανιακό επεισόδιο: Αυτό αναφέρεται συχνά ως το υψηλό μέρος της διπολικής. Αυτή είναι μια χρονική περίοδος όπου το άτομο μπορεί να αισθάνεται εξαιρετική ευτυχία και πολλή ενέργεια. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, θα τείνουν επίσης να είναι αρκετά δραστήριοι και αυθόρμητοι. Ένας έφηβος που βιώνει ένα μανιακό επεισόδιο μπορεί να εμφανίσει μερικά από τα ακόλουθα σημάδια:

  • Ευέξαπτος
  • Μεταβείτε γρήγορα από τη μια δραστηριότητα στην άλλη
  • Νιώθετε εξαιρετικά χαρούμενοι για τα πράγματα και το επιδεικνύετε με ανόητη συμπεριφορά (με τρόπους που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το έκαναν)
  • Δράσε καταναγκαστικά
  • Δεν μπορώ να κοιμηθώ (αλλά δεν είμαι κουρασμένος)

Καταθλιπτικό επεισόδιο: Αυτό θεωρείται ότι είναι το χαμηλό μέρος της διπολικής διαταραχής. Κατά τη διάρκεια αυτών των φάσεων, τα άτομα συχνά αισθάνονται έντονη θλίψη ή κατάθλιψη. Ακολουθούν ορισμένες συμπεριφορές που εκδηλώνονται συνήθως από εφήβους που βιώνουν ένα καταθλιπτικό επεισόδιο:

  • Έκφραση αναξιότητας ή ενοχής
  • Παράπονα για πόνους και πόνους σε περιόδους θλίψης
  • Έχοντας πολύ λίγη ενέργεια
  • Μηδενικό ενδιαφέρον για δραστηριότητες ή φίλους
  • Αυτοκτονικός ιδεασμός

Είστε έτοιμοι να κάνετε το διπολικό κουίζ για εφήβους;

Νομίζετε ότι ο έφηβος σας έχει διπολική διαταραχή;

Αν και αυτό το κουίζ βασίστηκε σε πραγματική επαγγελματική γνώση της διαταραχής, πρέπει να πούμε ότι δεν μπορούμε να διαγνώσουμε τον έφηβό σας μέσω ενός κουίζ. Για να πάρετε μια επίσημη διάγνωση, θα χρειαστεί να μιλήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό ή έναν θεραπευτή. Μπορεί να συστήσουν φαρμακευτική αγωγή, τακτική θεραπεία ή ακόμα και ένα πρόγραμμα θεραπείας σε κατοικίες όπως το Turn-About Ranch.

Το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους εφήβους που παλεύουν με διάφορα ζητήματα να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να ζήσουν επιτυχημένες ζωές. Εάν πιστεύετε ότι ο έφηβός σας είναι εκτός ελέγχου, καλέστε μας στο (800) 842-1165. Θέλουμε να βοηθήσουμε την οικογένειά σας!