Πόσο κοστίζει μια καμπάνια Google Ads; Θέστε στόχους και προγραμματίστε σωστά τον προϋπολογισμό σας

Πόσο κοστίζει μια καμπάνια Google Ads; Θέστε στόχους και προγραμματίστε σωστά τον προϋπολογισμό σας

Januar 25, 2023 0 Von admin

Το Google Ads είναι ένα διαφημιστικό σύστημα που χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό, την κυκλοφορία και την προβολή χορηγούμενων διαφημίσεων που δίνουν την ευκαιρία να προσεγγίσετε έναν πιθανό πελάτη. Μέσω αυτού του εργαλείου, μπορείτε να εκτελείτε καμπάνιες στο δίκτυο αναζήτησης Google, στους ιστότοπους των διαφημιστικών συνεργατών του ιστότοπου και στο YouTube, καθώς και καμπάνιες προϊόντων και Προωθήσεις που χορηγούνται από την Google που απευθύνονται σε χρήστες του Gmail. Παρουσιάζουμε ποιος είναι ο αποτελεσματικός σχεδιασμός μιας διαφημιστικής καμπάνιας, ποιο είναι το κόστος για τον διαφημιζόμενο και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος βελτιστοποίησης του προϋπολογισμού της καμπάνιας στο Google Ads.

Τι είναι το Google Ads;

Το Google Ads είναι το διαφημιστικό σύστημα της Google για προγραμματισμό, εκκίνηση και προβολή χορηγούμενες διαφημίσεις. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να εκτελείτε διάφορες καμπάνιες που σας δίνουν την ευκαιρία να προσεγγίσετε έναν πιθανό πελάτη σε όλες τις περιοχές του δικτύου. Διαφημίσεις στο Google Ads βοηθούν στο να παρακινηθεί ο χρήστης να προβεί σε μια συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία μεταφράζεται σε μετρήσιμα οφέλη για τον διαφημιστή. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος περιλαμβάνουν:

 • δυνατότητα αυτοδιάθεσης το ποσό του προϋπολογισμού καμπάνια διαιρείται σε ποσά που θα δαπανηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα,
 • επιλογή είδος οικισμού – για χίλιες προβολές (CPM) ή με ένα κλικ (CPC),
 • τη δυνατότητα να αποφασίσετε μόνοι σας, η διαφήμιση θα εμφανιστεί,
 • την επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των διαφημίσεων Google Ads ανά πάσα στιγμή.

Μια διαφημιστική καμπάνια στο Google Ads μπορεί να ξεκινήσει από τη μια μέρα στην άλλη, δίνοντας άμεσα αποτελέσματα με τη μορφή αυξημένης προβολής της ιστοσελίδας της εταιρείας.

Καμπάνιες που μπορούν να εκτελεστούν μέσω του Google Ads

Το Google Ads σάς επιτρέπει να προβάλλετε διαφημίσεις σε διάφορες μορφές. Χρησιμοποιούνται:

 • διαφημίσεις κειμένου με περιγραφή με δυνατότητα κλικ,
 • γραφικές διαφημίσεις με τη μορφή φωτογραφιών, γραφικών και gif,
 • διαφημίσεις βίντεο με τη μορφή ταινιών μικρού μήκους,
 • διαφημίσεις που δημιουργούν κλήσεις που προωθούν την τηλεφωνική επαφή και σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση στην επιχείρηση με ένα κλικ,
 • αποκριτικές διαφημίσεις που προσαρμόζουν το εύρος των πληροφοριών που παρέχονται στον τόπο στον οποίο εμφανίζονται,
 • διαφημίσεις εφαρμογών – προώθηση της εφαρμογής και επιτρέποντας τη λήψη της στη συσκευή με ένα κλικ.

Ανεξάρτητα από τη μορφή, διαφήμιση μέσω του Google Ads μπορεί να εμφανίζεται στους χρήστες με διαφορετικούς τρόπους. Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους εκτέλεσης διαφημιστικών καμπανιών σε αυτόν τον ιστότοπο είναι η τοποθέτηση διαφημίσεων στο δίκτυο αναζήτησης Google, διαφημίσεις προβολής στους ιστότοπους των διαφημιστικών συνεργατών της Google, Διαφημίσεις YouTube, διαφημίσεις προϊόντωνκαι Προωθήσεις που χορηγούνται από την Google.

Διαφήμιση στο Δίκτυο αναζήτησης Google

Η διαφήμιση στο Δίκτυο αναζήτησης Google επισημαίνεται με ένα πράσινο ή μερικές φορές κίτρινο σήμα που λέει „διαφήμιση“. Οι σύνδεσμοι διαφημιζόμενων εμφανίζονται τόσο στο επάνω μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης όσο και στο κάτω μέρος. Ο χρήστης έρχεται σε επαφή με αυτού του είδους τις διαφημίσεις σε τακτική βάση κατά την καθημερινή χρήση του διαδικτύου.

Διαφήμιση στους ιστότοπους των διαφημιστικών συνεργατών της Google

Μια διαφήμιση που αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας που διεξάγεται με χρήση του Google Ads μπορεί να προβάλλεται στις διαφημιστικές επιφάνειες άλλων ιστότοπων που είναι ιστότοποι των διαφημιστικών συνεργατών της Google. Πρόκειται για πύλες διαφόρων μεγεθών και θεμάτων, χάρη στις οποίες είναι δυνατή η πρόσβαση σε διάφορες ομάδες χρηστών.

Διαφήμιση στους ιστότοπους των διαφημιστικών συνεργατών της Google εμφανίζεται με τη μορφή banner που κατευθύνονται στον ιστότοπο του διαφημιστή, τοποθετείται ανάμεσα σε παραγράφους ή δίπλα σε κείμενο, καθώς και σε πλήρη οθόνη, που εμφανίζεται στο παρασκήνιο ή στο αναδυόμενο παράθυρο. Αυτά τα banner μπορούν να έχουν τη μορφή κειμένου και γραφικών, είναι επίσης δημοφιλής η χρήση δυναμικών banner που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες ενός συγκεκριμένου διαφημιστικού χώρου.

διαφημιστική προβολή

Ένα παράδειγμα διαφήμισης προβολής σε ιστότοπους συνεργατών

Διαφήμιση στο YouTube

Το Google Ads προσφέρει επίσης διαφημίσεις στο YouTube, το οποίο μηνιαίως επισκέπτονται τακτικά σχεδόν 16 εκατομμύρια Πολωνοίπου καθορίζει τις υψηλές διαφημιστικές δυνατότητες του ιστότοπου. Μέσω αυτής της πύλης, μπορείτε να προσεγγίσετε πιθανούς πελάτες με σχετικά χαμηλό κόστος. Οι διαφημιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν από διαφορετικές μορφές διαφημιστικού υλικού:

 • σημεία που δεν χάνονται,
 • σημεία που μπορείτε να παραλείψετε μετά από 5 δευτερόλεπτα αναπαραγωγής,
 • bumpers, δηλαδή διαφημιστικά βίντεο έξι δευτερολέπτων που είναι διαφημιστικές επικαλύψεις που εμφανίζονται όταν εμφανίζεται το πραγματικό βίντεο.

Διαφήμιση στο YouTube

Ένα παράδειγμα διαφήμισης στο YouTube

Διαφήμιση προϊόντων

Μέσω του Google Ads, μπορείτε να παρουσιάσετε την προσφορά της εταιρείας με τη βοήθεια μιας καμπάνιας προϊόντων. Αυτός ο τύπος διαφήμισης περιλαμβάνει:

 • φωτογραφίες προϊόντων,
 • Ονομασία προϊόντος,
 • τιμή προϊόντος,
 • ανακατεύθυνση στην υποσελίδα του καταστήματος, όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Επιτρέπει στον πελάτη να λάβει βασικές πληροφορίες για το προϊόν που τον ενδιαφέρει χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί στον ιστότοπο του πωλητή. Οι διαφημίσεις αγορών εμφανίζονται στην κορυφή ή στα δεξιά της λίστας αποτελεσμάτων αναζήτησης, καθώς και στην καρτέλα Αγορές Google. Χάρη σε αυτό, η προσφορά είναι απόλυτα ορατή σε έναν πιθανό πελάτη, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να επισκεφτεί τον ιστότοπο της εταιρείας.

διαφήμιση προϊόντων google ads

Παράδειγμα διαφήμισης προϊόντος

Προωθήσεις που χορηγούνται από την Google

Με τη βοήθεια του Google Ads, μια εταιρεία μπορεί να διαφημίσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και μέσω καμπανιών Προωθήσεις που χορηγούνται από την Googleδηλαδή διαφημίσεις που απευθύνονται σε χρήστες του Gmail, οι οποίες εμφανίζονται στο επάνω μέρος των εισερχομένων ή αποστέλλονται με τη μορφή newsletter και αποθηκεύονται στην καρτέλα „Προσφορές“.

Προωθήσεις που χορηγούνται από την Google

Ένα παράδειγμα διαφήμισης Προσφορών που χορηγούνται από την Google

Προγραμματισμός του προϋπολογισμού για τη διαφημιστική καμπάνια

Ο προϋπολογισμός για μια διαφημιστική καμπάνια στο Google Ads ορίζει το όριο των χρεώσεων σε μια συγκεκριμένη καμπάνια. Αυτό θα πρέπει να είναι το μέσο ποσό που μπορεί να ξοδεύει η εταιρεία κάθε μέρα. Στον προγραμματισμό προϋπολογισμός καμπάνιας αρκετοί παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός της καμπάνιας;

Ο προϋπολογισμός καμπάνιας στο Google Ads είναι ατομική υπόθεση. Επηρεάζεται από παράγοντες που ρυθμίζουν το κόστος των υπηρεσιών, όπως:

 • βιομηχανία,
 • ανταγωνισμός του κλάδου,
 • Τύπος Προϊόντος,
 • ομάδα-στόχος,
 • χώρος προβολής διαφημίσεων,
 • συχνότητα προβολής διαφημίσεων,
 • ποιότητα καμπάνιας,
 • τις εκστρατείες,
 • struktura campanii,
 • διάρκεια καμπάνιας,
 • αριθμός εκστρατειών που έχουν ξεκινήσει,
 • εισήγαγε αλλαγές,
 • τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

Πώς να προετοιμάσετε σωστά έναν προϋπολογισμό καμπάνιας;

Για να αναπτύξετε έναν προϋπολογισμό καμπάνιας στο Google Ads, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε δοκιμές που θα καθορίσουν την καλύτερη στρατηγική, τον πιο αποτελεσματικό τύπο καμπάνιας, σχετικές λέξεις-κλειδιάκαθώς και προσφορές και πολλά άλλα στοιχεία που συνθέτουν το τελικό κόστος μιας διαφημιστικής καμπάνιας.

Μπορεί να γίνει προσαρμογή του προϋπολογισμού μόλις είναι διαθέσιμα τα αρχικά στοιχεία διαβίβασης κλικ του χρήστη στις ενέργειες που έγιναν από αυτούς στον ιστότοπο της εταιρείας, δηλαδή αγορές, συνδρομές ή συμπλήρωση εντύπων. Για να μάθετε εάν ο προϋπολογισμός που διατίθεται για τη διαφήμιση σας επιτρέπει να επιτύχετε τους στόχους του διαφημιζόμενου, αξίζει να χρησιμοποιήσετε Google Analytics – ένα δωρεάν εργαλείο που σας επιτρέπει να δείτε τι έκαναν οι καταναλωτές αφού έκαναν κλικ στη διαφήμιση και επισκεφτούν τον ιστότοπο της εταιρείας.

Πόσα πρέπει να ξοδέψει μια εταιρεία σε μια διαφημιστική καμπάνια στο Google Ads;

Μην προσπαθήσετε να ορίσετε ένα ελάχιστο ή μέγιστο ποσό για να δαπανήσετε σε μια καμπάνια Google Ads. Ο βασικός παράγοντας απόφασης είναι πάντα επιχειρηματικό σκοπόπου θέλει να πετύχει η εταιρεία. Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις της Google, οι αρχάριοι διαφημιστές θα πρέπει να καθορίζουν μέσο ημερήσιο προϋπολογισμό για μια διαφημιστική καμπάνια στο ποσό από 10 PLN έως 50 PLN. Τα περαιτέρω έξοδα από αυτή την άποψη εξαρτώνται από τους παράγοντες που περιγράφηκαν προηγουμένως και ανάλυση αποτελεσμάτων κατά τη δοκιμαστική περίοδο.

Ανακαλύψτε τις δυνατότητες που προσφέρει η υλοποίηση των καμπανιών Google Ads!