Πώς επηρεάζουν οι κριτικές καταχώρισης της Google την αξιοπιστία της επωνυμίας;

Πώς επηρεάζουν οι κριτικές καταχώρισης της Google την αξιοπιστία της επωνυμίας;

Januar 23, 2023 0 Von admin

Από χρόνο σε χρόνο, αυξάνεται η σημασία των απόψεων και των κριτικών στο Διαδίκτυο, οι οποίες πλέον χρησιμοποιούνται ακόμη και Το 89% των σημερινών καταναλωτών[1]. Το καλύτερο μέρος όπου μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο – το Google.

Μάθετε τι είναι στην πραγματικότητα οι κριτικές της Google, πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την εμπιστοσύνη των πιθανών πελατών και να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Τι είναι οι κριτικές της Google;

Οι Κριτικές Google είναι βασικά δημόσια σχόλια και αξιολογήσεις που δημοσιεύονται από πελάτες σε μια καταχώριση επιχείρησης στο Google. Χάρη σε αυτά, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μεταφέρουν θετικές ή αρνητικές εμπειρίες που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη επωνυμία. Σχετίζονται άμεσα με τη μηχανή αναζήτησης Google, τους Χάρτες Google και την υπηρεσία Google Business Profile (πρώην Google My Business).

Η προσθήκη γνώμης είναι δωρεάν και απαιτεί μόνο ο χρήστης να έχει λογαριασμό Google. Μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιαδήποτε διεύθυνση email, δεν χρειάζεται να είναι διεύθυνση Gmail.

Οι κριτικές εμφανίζονται δίπλα στο προφίλ της επιχείρησής σας στην Αναζήτηση και στους Χάρτες Google, καθώς και σε ιστότοπους και εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες. Ο χρήστης μετά την εισαγωγή της επαγγελματικής κάρτας της εταιρείας μπορεί να δει τον αριθμό των συστάσεων που εκδόθηκαν και τη μέση βαθμολογία τους που απεικονίζονται με τη βοήθεια χρυσών αστεριών.

τη δυνατότητα των κριτικών στην καταχώριση Google

Κάθε γνώμη μπορεί να αποτελείται από τρία στοιχεία:

1. Βαθμολογία – εκφράζεται με αστέρια, σε κλίμακα από το 1 έως το 5. Αυτό είναι το μόνο υποχρεωτικό στοιχείο, χωρίς αυτό δεν θα στείλουμε σχόλια.

2. Σχόλιο – ένα πεδίο κειμένου στο οποίο ο χρήστης μπορεί να περιγράψει τις εντυπώσεις του και να εξηγήσει γιατί έδωσε μια δεδομένη βαθμολογία.

3. Εικόνες – Οι χρήστες μπορούν επίσης να επεξηγήσουν τη γνώμη τους με φωτογραφίες. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να επαληθεύσετε εάν κάποιος χρησιμοποίησε πράγματι τις υπηρεσίες μιας δεδομένης εταιρείας.

Καταχώρηση Google – Esperal Wrocław Το γραφείο μας με πολλές κριτικές.

Πού εμφανίζονται οι κριτικές της Google;

Οι απόψεις που δημοσιεύονται από χρήστες αντιστοιχίζονται στον κατάλληλο λογαριασμό στην υπηρεσία Εταιρικού προφίλ Google. Από εκεί τα τραβάει το σύστημα κατάταξης και τα εμφανίζει σε σημεία όπως:

τη δυνατότητα των κριτικών στην καταχώριση Google

Αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης

Αυτά είναι τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στους χρήστες του προγράμματος περιήγησης Google. Με βάση την εισαγόμενη λέξη-κλειδί, ο αλγόριθμος εντοπίζει τις προθέσεις του χρήστη και του παρουσιάζει αποτελέσματα που περιέχουν τοπικά μέρη και επιχειρήσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.

Χάρτες Google

Η κατάσταση είναι παρόμοια στην ενότητα των Χαρτών Google που διατίθεται σε πρόγραμμα περιήγησης ή ειδική εφαρμογή.

τη δυνατότητα των κριτικών στην καταχώριση Google τη δυνατότητα των κριτικών στην καταχώριση Google

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι Χάρτες Google είναι επί του παρόντος ο πιο δημοφιλής τρόπος για να βρείτε μέρη και υπηρεσίες στην πλησιέστερη περιοχή. Με τη βοήθειά του, οι χρήστες αναζητούν καθημερινά εστιατόρια, καταστήματα, ξενοδοχεία ή σημεία εξυπηρέτησης κοντά τους, κοιτάζοντας τόσο από απόσταση όσο και τις κριτικές. Μια υψηλή θέση σε αυτό το είδος αποτελεσμάτων θα αξίζει το βάρος της σε χρυσό για τοπικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε μια δεδομένη περιοχή.

Γιατί έχουν σημασία οι κριτικές της Google;

Κυρίως επειδή είναι άμεσα διαθέσιμα. Ένας χρήστης που χρησιμοποιεί πρόγραμμα περιήγησης ή Χάρτες Google χωρίς επιπλέον κλικ μπορεί να δει τη μέση βαθμολογία των εταιρειών που βρίσκονται κοντά και να κάνει μια προκαταρκτική ανάλυση με βάση αυτές.

Το γεγονός ότι η μέση βαθμολογία είναι πολύ σημαντική αποδεικνύεται τέλεια από τη μελέτη του 2021, στην οποία μόνο το 3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μιας εταιρείας της οποίας η μέση βαθμολογία σε αστέρια είναι δύο ή λιγότερο. Αυτό είναι μειωμένο από 14% το 2020[2].

Λόγω του γεγονότος ότι το Google είναι το πιο χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο, οι άνθρωποι θεωρούν τις πληροφορίες που παρέχει αξιόπιστες και αξιόπιστες. Οι κριτικές της Google λειτουργούν ως κοινωνική απόδειξη. Δείχνουν στους πιθανούς πελάτες ότι τα άλλα άτομα είναι ικανοποιημένα με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας, καθιστώντας τους πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς.

Το 72% των καταναλωτών λέει ότι οι θετικές κριτικές στο Google τους κάνουν να εμπιστεύονται περισσότερο τις τοπικές επιχειρήσεις[3].

Μια σημαντική λειτουργία της ανατροφοδότησης είναι επίσης η δυνατότητα επικοινωνίας με τους πελάτες σας και λήψης από αυτούς (εντελώς δωρεάν) σχόλια για προϊόντα ή υπηρεσίεςπου προσφέρει η εταιρεία. Τα αρνητικά σχόλια που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο μπορούν, σε αντίθεση με τα φαινόμενα, να είναι πολύ πολύτιμα και να αποφέρουν οφέλη με τη μορφή βελτίωσης των υπαρχουσών διαδικασιών. Αυτό, φυσικά, θα πρέπει να μεταφραστεί σε αυξημένη ικανοποίηση πελατών και πωλήσεις με την πάροδο του χρόνου.

Οι κριτικές της Google για επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντικές, επίσης επειδή μπορεί να βελτιώσει την προβολή της εταιρείας και την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) τόσο στην Αναζήτηση όσο και στους Χάρτες Google. Αυτός είναι ένας από τους παράγοντες κατάταξης για τον καθορισμό των αποτελεσμάτων τοπικής αναζήτησης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις κριτικές χρηστών στο Google;

Γνωρίζετε ήδη γιατί οι κριτικές της Google είναι τόσο σημαντικές και θα πρέπει να φροντίσετε για την απόκτησή τους, τότε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές τους;

Ενθαρρύνετε τους πελάτες να αφήνουν κριτικές

Πρώτα απ ‚όλα, πρέπει να διασφαλίσετε ότι στο προφίλ της εταιρείας σας εμφανίζονται συνεχώς νέες (κατά προτίμηση θετικές) απόψεις. Πως να το κάνεις? Η απάντηση είναι πολύ απλή – ζητήστε το. Σύμφωνα με έρευνα, το 70% των πελατών είναι πρόθυμοι να αφήσουν μια κριτική εάν τους ζητηθεί[4]. Δεν περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

Ένα τέτοιο «αίτημα εύνοιας» έχει επίσης θετική επίδραση στην οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες και δείχνει ότι εκτιμάτε τη γνώμη τους.

Θα είναι πιο εύκολο να αρχίσετε να λαμβάνετε γνώμες από τακτικούς πελάτες που ήδη συμμετέχουν στη ζωή της εταιρείας σας σε κάποιο βαθμό και έχουν θετική γνώμη για αυτήν. Θα είναι επίσης τεράστια προστιθέμενη αξία εάν αναφέρουν στην κριτική τους πόσο καιρό είναι πελάτες σας.

Τι γίνεται με τους νέους πελάτες; Αξίζουν τον κόπο ενθαρρύνετε την αφαίρεση σχολίων στο στάδιο της εξυπηρέτησης μετά την πώληση. Ένας τέτοιος πελάτης θα μπορεί να μοιραστεί τις εντυπώσεις του από την όλη διαδικασία στην αναθεώρηση και να δώσει πολύτιμα σχόλια.

Πείτε στους πελάτες τι πρέπει να δώσουν προσοχή

Είναι καλή πρακτική να προσδιορίζετε στον πελάτη ποιες πτυχές πρέπει να προσέξει κατά τη γνώμη του. Εξαρτάται από κλάδο και είδος δραστηριότητας αυτά τα στοιχεία φυσικά θα είναι διαφορετικά. Αυτά μπορεί να είναι, για παράδειγμα:

 • Τι τον ενθάρρυνε να επιλέξει την προσφορά σας;
 • Πώς αξιολογεί τη διαδικασία αγοράς;
 • Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών σας αξιολογεί θετικά;
 • Πώς επηρέασε τη ζωή του το προϊόν που αγόρασε;

Χάρη σε τέτοιες οδηγίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πελάτης να αφήσει μια εκτενή γνώμη, η οποία, εκτός από τη βαθμολογία με αστέρια, θα περιέχει και μια πολύτιμη περιγραφή. Αυτό σίγουρα θα εκτιμηθεί από πιθανούς πελάτες που συνήθως αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Απαντήστε σε κριτικές

Οι εταιρείες συνήθως επικεντρώνονται στην απόκτηση νέων πελατών, ενώ η διατήρηση των υπαρχόντων είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική. Δώστε προσοχή στα σχόλια που λαμβάνετε και απαντήστε σε αυτά σχετικά γρήγορα (κατά προτίμηση εντός 24 ωρών). Είναι πολύ σημαντικό και για τα δύο Αλγόριθμοι Googleκαθώς και για τους χρήστες.

Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση και τον τόνο του πελάτη, είναι σημαντικό να δείξετε στην απάντησή σας ότι ενδιαφέρεστε για την ικανοποίησή του. Το να μπαίνεις σε άσκοπες πολεμικές και δημόσια «σπρώξιμο» μπορεί να έχει πολύ άσχημη επίδραση στην εικόνα σου.

Είναι ενδιαφέρον ότι απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο αρνητικά σχόλια μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. Κάθε τρίτος χρήστης που δίνει αρνητική βαθμολογία την αλλάζει σε θετική αφού λάβει την απάντηση! Εξίσου συχνά συμβαίνει μια τέτοια γνώμη να διαγράφεται από τον ίδιο.

Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά

Στις απαντήσεις σας, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε (αλλά όχι παρεμβατικά!) Λέξεις-κλειδιά. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στη θέση της εταιρείας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης και θα διευκολύνει τους χρήστες να την βρίσκουν με συγκεκριμένες φράσεις.

Μοιραστείτε τις απόψεις σας

Όπως ήδη γνωρίζουμε, οι πολύτιμες απόψεις είναι ένας πολύτιμος πόρος, γι‘ αυτό αξίζει να τις καμαρώνουμε. Εμφανίστε τα οπουδήποτε δυνητικοί πελάτες μπορούν να βρουν την εταιρεία σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα:

 • Εταιρικός Ιστότοπος,
 • προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
 • reklamy online και εκτός σύνδεσης.

Περίληψη

Κριτικές που προστίθενται από χρήστες ως μέρος της υπηρεσίας Εταιρικό Προφίλ στο Google, έχουν μεγάλη σημασία για τις επιχειρήσεις και μπορούν να αποφέρουν μια σειρά από οφέλη στην εταιρεία σας. Οι αξιολογήσεις Google που χρησιμοποιούνται σωστά θα σας επιτρέψουν:

 • αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της εμπιστοσύνης της επωνυμίας,
 • λάβετε σχόλια από πελάτες,
 • βελτίωση των διαδικασιών πωλήσεων,
 • να δημιουργήσουν θετικές σχέσεις με τους πελάτες,
 • βελτιώστε τη θέση σας στο Google,

και το πιο σημαντικό… αύξηση πωλήσεων 🙂

Ρωτήστε για το μάρκετινγκ της επωνυμίας σας!

[1] Πηγή: https://business.trustpilot.com/guides-reports/build-trusted-brand/the-critical-role-of-reviews-in-internet-trust#downloadreport

[2] Πηγή: https://www.brightlocal.com/research/local-consumer-review-survey/

[3] Πηγή: https://www.podium.com/article/advantages-of-google-reviews/

[4] Πηγή: https://searchengineland.com/70-consumers-will-leave-review-business-asked-262802