Σταματάει ποτέ ο άνεμος στο Λανθαρότε;  – Φίλε χαθήκαμε!

Σταματάει ποτέ ο άνεμος στο Λανθαρότε; – Φίλε χαθήκαμε!

Juli 23, 2022 0 Von admin

Αυτό είναι το πρώτο μας ταξίδι που κλείσαμε με κύριο σκοπό να χαλαρώσουμε και να χαλαρώσουμε και όχι να τρέχουμε σαν γαλαζοπράσινες μύγες εξερευνώντας ό,τι μπορούμε. Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν από την αρχή του lockdown, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμασταν λίγο χρόνο. Κλείσαμε μόνο 4 διανυκτερεύσεις χωρίς να θέλουμε να βαρεθούμε. Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα το απολαύσαμε τόσο πολύ…

Τα Κανάρια Νησιά είναι η νοτιότερη περιοχή της Ισπανίας και το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο αρχιπέλαγος της Μακαρονησίας. Το Λανθαρότε είναι ένα από τα 8 νησιά των Καναρίων Νήσων. Από τα 8 νησιά, το Λανθαρότε και η Φουερτεβεντούρα είναι τα μόνα δύο ερημικά νησιά. Και είναι πραγματικά, πολύ άνεμος. Δεν υπήρχε στιγμή χωρίς αέρα σε όλη τη διάρκεια των διακοπών μας.

Άρης, έρημος, νεκρός. Επικρατούν ηφαιστειακά πετρώματα και άμμος με ελάχιστη βλάστηση και καθόλου ζώα. Φυτά που αναπτύσσονται και ευδοκιμούν εδώ είναι οι κάκτοι, οι φοίνικες και η πικροδάφνη. Το τελευταίο το βρήκαμε κυρίως σε κήπους. Α, και υπάρχουν σύννεφα από αδέσποτες γάτες που τριγυρίζουν στις πόλεις.

Η ανατολική ακτή καταλαμβάνεται από τεράστια ξενοδοχεία που μοιάζουν με κοτέτσια περιστεριών. μεγάλοι τσιμεντόλιθοι με εκατοντάδες και εκατοντάδες μπαλκόνια που βλέπουν στην παραλία και την εξωτερική πισίνα.

Μείναμε στο Costa Teguise και η μικρή πόλη εξυπηρετούσε κυρίως τουρίστες με πολλά εστιατόρια και μικρά μαγαζιά με χαριτωμένα είδη. Στο δρόμο προς τα εκεί περάσαμε από μια άλλη πόλη ή δύο και ποικίλλουν από αυτές με αρκετά ερειπωμένα κτίρια και σπίτια έως πρόσφατα ανακαινισμένα.

Οι κατοικημένες περιοχές φαίνεται να βρίσκονται κυρίως στην ενδοχώρα αφήνοντας την ακτή στους τουρίστες. Ωστόσο, αυτή θα μπορούσε να ήταν η πόλη στην οποία μείναμε. Τα κτίρια είναι κυρίως λευκά, σε αντίθεση με το μαύρο και καφέ φόντο του τοπίου.

Διάρκεια της παραμονής

Κλείσαμε 5 ημέρες. Με πτήσεις και όλα, ισοδυναμούσε με 3,5 μέρες αργίας. Ναι, δεν είναι αρκετό. Με την πρώτη ματιά, δεν υπήρχαν πολλά να κάνουμε γύρω από το νησί, οπότε σκέφτηκα ότι αυτό θα μας έκανε, ειδικά καθώς ήταν οι πρώτες μας διακοπές όπου χαλαρώναμε στην παραλία/δίπλα στην πισίνα. Παρόλα αυτά δεν έλαβα υπόψη την πτήση 4+ ωρών. Εάν πετάτε για 4 ώρες ή περισσότερες, χρειάζεστε σίγουρα μια ολόκληρη εβδομάδα.

Τι να κάνετε στο νησί;

Είχα μόνο χρόνο να ελέγξω σωστά το νησί και τι έχει να προσφέρει περίπου μία ή δύο εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Αυτό ονομάζεται κακός προγραμματισμός XD. Προς υπεράσπισή μου, ψάχναμε για μια παραλία φιλική προς τον προϋπολογισμό, ας μην κάνουμε τίποτα διακοπές, οπότε δεν έψαχνα πραγματικά μέρη με πολλά να κάνω. Στο τέλος, η φύση μου ανέλαβε και κατέληξα να ψάχνω εμπειρίες που μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που βαρεθούμε.

Μεγάλο λάθος! Γιατί; Φαινόταν ότι έπρεπε να κάνω πολλά και έκλεισα πολύ λίγο χρόνο!

Όπως αναφέρθηκε, το Λανθαρότε είναι ένα ηφαιστειακό νησί με τοπίο που μοιάζει με τον Άρη. υπάρχουν εμπειρίες με αμαξάκια για να περιηγηθείτε στα αδρανή ηφαίστεια, μπορείτε να κάνετε καμήλα ή απλά πεζοπορία! Υπάρχουν επίσης ηφαιστειακές σπηλιές, μερικές από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Υπάρχει μια επιλογή για ιππασία. Μπορείτε να επιλέξετε από το έρημο τοπίο του Εθνικού Πάρκου Timanfaya ή μπορείτε να πάρετε τα άλογα στην παραλία και να καλπάσουν μέσα από τα ρηχά νερά, ακόμα και να μπουν στο νερό (αυτό είναι για πιο έμπειρους αναβάτες).

Ανέφερα ηφαιστειακές σπηλιές – ένα από αυτά έχει ένα εστιατόριο δίπλα σε μια υποθαλάσσια ηφαιστειακή λίμνη.

Αν όλα αυτά φαίνονται βαρετά ή πολύ στην ενδοχώρα – μπορείτε να πάτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στη La Graciosa, ένα μικρό νησί στα βόρεια. Αυτό μπορεί να είναι απλώς ένα πλοίο ή μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι ιστιοπλοΐας με καταμαράν (το κάναμε αυτό, ήταν υπέροχο!). Ή μπορείτε να πάτε σε ένα διαφορετικό είδος μουσείου, ένα υποβρύχιο – Μουσείο Ατλαντικού Lanzarote

Συμπερασματικά, μπορούμε σίγουρα να «επιβιώσουμε» από χαλαρωτικές διακοπές, να μην κάνουμε τίποτα, χωρίς να βαρεθούμε. Μην με παρεξηγείτε, σίγουρα δεν θα μπορούσα να το κάνω κάθε χρόνο ή για 2 εβδομάδες όπως κάνουν κάποιοι, αλλά θα μπορούσα να πειστώ να το κάνω κάθε δύο χρόνια περίπου για μια εβδομάδα το πολύ (και αυτό είναι με λίγες μέρες περιλαμβάνονται τα ταξίδια).

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε διακοπές «άσε με ήσυχο» όπου μόλις απόλαυσες το ρεπό σου με καλή παρέα;