Συμβουλές οργάνωσης κάμπινγκ – καρτ ποστάλ & διαβατήρια

Συμβουλές οργάνωσης κάμπινγκ – καρτ ποστάλ & διαβατήρια

Februar 6, 2023 0 Von admin

Οταν φύγεις κατασκήνωση μπορείτε να περιμένετε να ετοιμάσετε πολλά περισσότερα από όσα θα κάνατε για διακοπές στο εξωτερικό. Θα χρειαστείτε προμήθειες για ύπνο, ζεστασιά, αποθήκευση και προετοιμασία φαγητού, φως, άνεση, πεζοπορία και πολλά άλλα. Αλλά πρέπει επίσης να πακετάρετε με φειδώ, ώστε να έχετε χώρο για όλα όσα χρειάζεστε. Αυτή η λίστα με συμβουλές οργάνωσης κατασκήνωσης θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε και να ετοιμάσετε με σύνεση. Θα έχετε τα απαραίτητα χωρίς να ξεμείνετε από χώρο.

Είτε φέρετε ένα τρέιλερ τροχόσπιτου ή όχι για όλα τα αξεσουάρ σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, αλλά το κοινό θέμα με το κάμπινγκ είναι ότι πακετάρετε όσο πιο αποτελεσματικά μπορείτε. Η οργάνωση των πάντων μόλις φτάσετε στην κατασκήνωση είναι επίσης πολύ χρήσιμη. Δεν θέλετε να χάνετε χρόνο αναζητώντας τα κατάλληλα εργαλεία όταν είναι ώρα να βγείτε για μια πεζοπορία, να οργανώσετε μια κατασκήνωση ή να φτιάξετε ένα χορταστικό γεύμα. Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές για να παραμένετε οργανωμένοι ενώ κατασκηνώνετε.

1. Ξεκινήστε με ένα σχέδιο και μια λίστα συσκευασίας

Μάθετε πόσες ημέρες θα κάνετε κάμπινγκ, πόσα άτομα θα έρθουν, ποια γεύματα θα ετοιμάσετε, ποια είναι η πρόγνωση του καιρού και ποιες δραστηριότητες θα συμπεριλάβετε στο κάμπινγκ σας. Καθώς σκέφτεστε καθεμία από αυτές τις λεπτομέρειες, βουτήξτε πιο βαθιά για να προσδιορίσετε τον εξοπλισμό και τις προμήθειες που θα χρειαστείτε. Σκεφτείτε τα βήματα του κάμπινγκ: στήσιμο σκηνής, ύπνος σε σκηνή, προετοιμασία γευμάτων, πηγές φωτός το βράδυ, κ.λπ. Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα check-off που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε τα βαλίτσα.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να φτιάξετε μπουρίτο πρωινού, θα χρειαστείτε μια εστία κατασκήνωσης, καύσιμο, τηγάνι, σκεύη, πιάτα, μαγειρικό λάδι, αυγά, γάλα, τυρί, λουκάνικο, χας μπράουν, σάλσα και τορτίγιες. Αν θέλετε να κοιμάστε άνετα, θα θέλετε πιθανώς έναν ζεστό υπνόσακο, μαξιλάρι, στρώμα ή κούνια κατασκήνωσης και ένα μαξιλάρι. Όσο πιο λεπτομερής είναι η λίστα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να μην ξεχάσετε ένα σημαντικό στοιχείο.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι η συσκευασία ανά θέμα και όχι κατά άτομο. Μια τσάντα τσάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις μπότες πεζοπορίας, μια άλλη για παλτό, κ.λπ. Η αποθήκευση σκηνών, μαξιλαριών ύπνου και καρέκλες κατασκήνωσης στις παρεχόμενες τσάντες τους βοηθά να διατηρούνται τα αντικείμενα περιορισμένα, καθαρά και ευκολότερα στην εύρεση.

2. Συμβουλές οργάνωσης κατασκήνωσης στο κάμπινγκ σας
  • Φέρτε ένα κρεμασμένο διοργανωτή. Εάν έχετε ένα τρέιλερ τροχόσπιτου, θα έχετε περισσότερο από αρκετό χώρο για αυτό. Μια οργανωμένη κουζίνα αποθήκευσης για το ταξίδι σας στο κάμπινγκ θα σας δώσει τον χρόνο να απολαύσετε προετοιμασίες γευμάτων στη φύση. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνετε ένα θρεπτικό γεύμα μαγειρεμένο σε κατασκήνωση σε εξωτερικούς χώρους για να γεμίσετε το στομάχι σας και να σας δώσει ενέργεια. Υπάρχουν πολλοί πτυσσόμενοι οργανωτές κάμπινγκ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως αυτός για τον οποίο χρησιμοποιείται σκεύη και είδη προετοιμασίας φαγητού.
  • Χρησιμοποιήστε χαρτοκιβώτια αυγών. Αφήστε τα αυγά σας στο σπίτι και απλοποιήστε το κιτ εκκίνησης γεμίζοντας τα άδεια χαρτοκιβώτια αυγών σας με ταιριάζουν με ελαφριά μπλοκ κάρβουνου. Μερικά κουτιά από 18 έως 24 αυγά γεμάτα με κάρβουνο θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο και να ασφαλίσετε τα κάρβουνα. Δεν χρειάζεται να συσκευάσετε μια ολόκληρη τσάντα με αυτόν τον τρόπο, επιπλέον μπορείτε να κάψετε το χαρτοκιβώτιο όταν δεν είναι πλέον απαραίτητο. Τα τετράγωνα από ελαφρύ κάρβουνο είναι στην πραγματικότητα πιο εύχρηστα από οτιδήποτε άλλο όταν χτίζετε φωτιά, οπότε αν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και να τα μεταφέρετε εύκολα, θα είστε ένας χαρούμενος κατασκηνωτής.
  • Χρησιμοποιήστε μια ζώνη με γάντζους. Αγοράστε τη μεγαλύτερη πιο στιβαρή ζώνη που μπορείτε να βρείτε καθώς και μερικά άγκιστρα S. Απλώς τυλίξτε τη ζώνη γύρω από ένα δέντρο, στερεώστε τους γάντζους στις τρύπες της ζώνης και κρατήστε τις γλάστρες και τα τηγάνια για κάμπινγκ κρεμασμένα όσο είστε έξω στο δάσος. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και ως ένα εξαιρετικό μικροσκοπικό σύστημα ασφαλείας. Απλώς ασφαλίστε τη ζώνη σας ανάμεσα σε δύο δέντρα και κρεμάστε τηγάνια από αυτήν. αν περάσει κάτι από δίπλα τους, θα κροταλίσουν και θα σας ειδοποιήσουν.
  • Οργανώστε τις προμήθειες υγείας σας. Όχι μόνο χρειάζεστε ένα κουτί πρώτων βοηθειών, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε επίδεσμους και αντισηπτικά μαντηλάκια για πιθανές γρατσουνιές ή τραυματισμούς. Οποιαδήποτε φάρμακα μπορεί να χρειαστείτε θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνονται στα προμήθειά σας για το κάμπινγκ. ΕΝΑ κρεμαστής διοργανωτής θα κρατούσε τα πάντα καθαρά και κοντά στο χέρι ενώ θα σας επέτρεπε να δείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.
  • Ετοιμάστε μερικά από τα φαγητά σας από πριν. Εάν ανησυχείτε για το ότι μπορείτε να διατηρήσετε όλα τα φαγητά σας αρκετά κρύα για τη διάρκεια ενός ταξιδιού κάμπινγκ, ίσως θέλετε να ετοιμάσετε μερικά από αυτά νωρίτερα και να τα καταψύξετε. Η συσκευασία κατεψυγμένων τροφίμων στο ψυγείο σας θα σας βοηθήσει να τα διατηρήσετε κρύα περισσότερο και θα εξαλείψετε επίσης ορισμένα βήματα μαγειρέματος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ξεπαγώσετε και να το ζεστάνετε ξανά.
3. Διατήρηση του στρατοπέδου καθαρό και ασφαλές

Το κάμπινγκ σε εξωτερικούς χώρους είναι ένας υπέροχος τρόπος για να συνδεθείτε με τη φύση, και κάτι τέτοιο είναι αρκετά θεραπευτικό. Αλλά η φύση έρχεται επίσης με άγρια ​​ζώα και πρέπει να είστε αρκετά οργανωμένοι για να ελαχιστοποιήσετε τυχόν κινδύνους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές οργάνωσης κατασκήνωσης για να σας κρατήσουν ασφαλείς:

  • Προστατεύστε τον εαυτό σας από τις αρκούδες – οι περισσότεροι χώροι κατασκήνωσης στην περιοχή των αρκούδων περιλαμβάνουν ντουλάπια για αρκούδες. Πρόκειται για ένα μεταλλικό ντουλάπι που δεν ανοίγει από αρκούδες. Χρησιμοποιήστε το για να αποθηκεύσετε οτιδήποτε έχει άρωμα, όχι μόνο φαγητό. Λοσιόν, αντηλιακά, κεριά, κατσαρόλες και τηγάνια που δεν έχουν καθαριστεί, καθώς και όλα τα τρόφιμα, θα προσελκύσουν τις αρκούδες. Ακόμη και η σακούλα σκουπιδιών σας με υπολείμματα φαγητού θα είναι ένας συγκεκριμένος στόχος. Μην κρατάτε κανένα από αυτά τα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας. Εάν σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας φαγητό σε ένα ταξίδι με σακίδιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κάνιστρο αρκούδας.
  • Πλένετε καλά όλα τα πιάτα σας μετά τα γεύματα — για εξοικονόμηση χώρου, μπορείτε να φέρετε ένα πτυσσόμενο ταψί πιάτων. Είναι πολύ εύκολο να ζεστάνετε λίγο νερό στο τέλος του γεύματός σας και να πλύνετε όλα τα πιάτα σας πριν φύγετε από το κάμπινγκ για πεζοπορία ή εξερεύνηση. Εάν δεν το κάνετε, θα προσελκύσετε σκίουρους, πουλιά, ρακούν και άλλα άγρια ​​ζώα. Φροντίστε να μην αποθηκεύετε τρόφιμα στη σκηνή σας, διαφορετικά μπορεί να βρείτε τρύπες όπου τα ζώα έχουν μασήσει! Θυμηθείτε, βρίσκεστε στην επικράτειά τους όταν κάνετε κάμπινγκ.
  • Αποθηκεύστε προσεκτικά επικίνδυνα αντικείμενα, όπως σπίρτα, αναπτήρες, τσεκούρια ή μαχαίρια, ειδικά αν κατασκηνώνετε με παιδιά. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό μπορεί να είναι με ένα μεταλλικό κουτί πυρομαχικών. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύλινο κουτί με λουκέτο.
Απολαύστε το κάμπινγκ σας!

Εάν αφιερώσετε χρόνο για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές οργάνωσης κατασκήνωσης, θα είστε ελεύθεροι να απολαύσετε την απόδρασή σας στο κάμπινγκ. Θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε, θα ξέρετε πού βρίσκονται όλα τα αξεσουάρ κατασκήνωσης και θα έχετε περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε την υπέροχη ύπαιθρο.

συμβουλές οργάνωσης κατασκήνωσης

συμβουλές οργάνωσης κατασκήνωσης