Τι είναι η Διαταραχή Αντιδραστικής Προσκόλλησης;

Τι είναι η Διαταραχή Αντιδραστικής Προσκόλλησης;

September 29, 2022 0 Von admin

Η Διαταραχή Αντιδραστικής Προσκόλλησης (RAD) είναι μια πολύ κοινή διάγνωση μεταξύ παιδιών που προέρχονται από υιοθετημένα ή διαζευγμένα υπόβαθρα. Μία από τις βασικές αιτίες είναι η παραμέληση ή ο χωρισμός κατά τα πρώτα χρόνια. Όσοι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή μπορεί να δυσκολεύονται να δείξουν στοργή ή να δημιουργήσουν υγιείς δεσμούς γονέα-παιδιού. Μπορεί επίσης να εμφανίζουν τα ακόλουθα σημάδια:

  • Αποστροφή στο άγγιγμα ή σωματική στοργή.
  • Θέματα ελέγχου.
  • Προβλήματα θυμού.
  • Δυσκολία στην εκδήλωση στοργής.
  • Υπανάπτυκτη συνείδηση ​​(αδυναμία επίδειξης ενοχής, λύπης ή τύψεων).

Υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει διαταραχή προσκόλλησης; Ίσως συναντήσετε τον όρο ενώ διαβάζετε υλικό σχετικά με τις παρενέργειες της ανάδοχης φροντίδας, της υιοθεσίας ή του διαζυγίου για παιδιά; Ίσως το ανέφερε κάποιος θεραπευτής. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που ψάχνετε για αυτήν τη διαταραχή, να ξέρετε ότι έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Στο Turn-About Ranch, έχουμε αντιμετωπίσει πολλούς εφήβους που αγωνίζονται με Διαταραχή Αντιδραστικής Προσκόλλησης. Εδώ είναι τι μπορούμε να σας πούμε από την εμπειρία μας.

Γιατί τα παιδιά αναπτύσσουν διαταραχές προσκόλλησης

παιδί που κρατά το χέρι των γονιών
Οι διαταραχές προσκόλλησης εμφανίζονται όταν τα άτομα έχουν βιώσει παραμέληση, εγκατάλειψη ή αποχωρισμό από έναν κύριο φροντιστή. Αυτός μπορεί να είναι ένας βιολογικός γονέας, ένας συγγενής από τον οποίο εξαρτώνται ή ένας ανάδοχος γονέας. Συχνά, αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν σε αναδοχές, καταστάσεις υιοθεσίας και διαζύγια.

Παράδειγμα 1: Αναδοχή

Συχνά, αυτό είναι ένα ασταθές περιβάλλον όπου το παιδί είναι ήδη χωρισμένο από τους βιολογικούς του γονείς. Αν και μπορεί να βρίσκονται σε ένα σπίτι μακροπρόθεσμα (τουλάχιστον ένα χρόνο), πολλά ανάδοχα παιδιά ζουν με τη γνώση ότι μπορεί να μην είναι στο ίδιο μέρος αύριο. Μερικά παιδιά μπορεί να περάσουν μόλις μία ή δύο εβδομάδες σε ένα σπίτι πριν μεταφερθούν σε άλλο. Ένα παιδί μπορεί να δυσκολεύεται να επιτρέψει στον εαυτό του να συνδεθεί με έναν φροντιστή όταν είναι πιθανό ότι μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθεί μια μέρα.

Παράδειγμα 2: Υιοθεσία

Σε συνθήκες υιοθεσίας, ορισμένα παιδιά μπορεί να έχουν υιοθετηθεί από ανάδοχο ή άλλα παρόμοια ιδρύματα και έχουν ήδη ιστορικό αστάθειας στις σχέσεις τους με τους φροντιστές. Όσοι υιοθετούνται απευθείας από βιολογικούς γονείς εξακολουθούν να βιώνουν κάποια μορφή χωρισμού.

Παράδειγμα 3: Διαζύγιο

Σε περιπτώσεις διαζυγίου, τα παιδιά μπορεί να αντιμετωπίζουν λιγότερο συχνά τον έναν γονέα. Μπορεί επίσης να αισθάνονται ένα αίσθημα χωρισμού λόγω διευθετήσεων επιμέλειας ή απόστασης.

Ο έφηβος σας έχει RAD;

Αν και δεν μπορούμε να διαγνώσουμε την πάθηση εδώ, μπορούμε να σας δώσουμε μια καλή ιδέα για το εάν ο έφηβός σας μπορεί να έχει RAD ή όχι. Κάντε το κουίζ μας για να μάθετε εάν το RAD είναι μια δυνατότητα για τον έφηβό σας.

Επιλογές θεραπείας

Ως γονιός, Διαταραχή Αντιδραστικής Προσκόλλησης μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό. Μετά από όλα, θέλετε απλώς να αγαπάτε το παιδί σας και να δημιουργείτε υγιείς, φυσικούς δεσμούς μαζί του. Για να έχετε μια διάγνωση που σχεδόν λέει ότι το παιδί σας δεν μπορεί να το κάνει αυτό μαζί σας, μπορείτε να ακούσετε. Να ξέρετε ότι υπάρχει ελπίδα και υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία.

Μιλήστε με έναν θεραπευτή που έχει εμπειρία με παιδιά και νέους που παλεύουν με RAD. Μέσω της ατομικής θεραπείας, ο έφηβός σας θα είναι σε θέση να σκάψει βαθιά στα υποκείμενα ζητήματα που προκαλούν την κατάστασή του. Θα μπορέσουν να τους αντιμετωπίσουν και θα μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν καλύτερα. Μέσω της οικογενειακής θεραπείας, ο έφηβος σας μπορεί να εξασκηθεί στην ανάπτυξη κατάλληλων προσκολλήσεων και η οικογενειακή σας μονάδα μπορεί να αρχίσει να χτίζει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται. Αν του παιδιού σας Συμπτώματα RAD έχουν γίνει εκρηκτικές και παρεμβατικές στη ζωή της οικογένειάς σας, η οικιακή θεραπεία μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το Turn-About Ranch;

έφηβος με άλογο

Η οικιστική μας εγκατάσταση εφήβων έχει δεκαετίες εμπειρίας στη συνεργασία με εφήβους που έχουν Διαταραχή Αντιδραστικής Προσκόλλησης. Οι επιτόπιοι θεραπευτές και η ομάδα μας θα συνεργαστούν με τον έφηβό σας και θα παρέχουν ατομική, ομαδική και οικογενειακή θεραπεία. Το πρόγραμμά μας ιππασίας θα παρέχει επίσης ιπποθεραπεία για να ενισχύσει την ικανότητα του εφήβου σας να οικοδομεί δεσμούς και γνήσιες σχέσεις. Μπορούμε επίσης να παρέχουμε τις συστάσεις μας για θεραπευτές που ειδικεύονται στη RAD για τη θεραπεία του εφήβου σας μετά την παραμονή.

Είστε έτοιμοι να επικοινωνήσετε με το Turn-About Ranch;

Συμπληρώστε τη Φόρμα μας

Τηλεφώνησε μας τώρα