10 ισχυρά οφέλη του μινιμαλισμού για παιδιά

10 ισχυρά οφέλη του μινιμαλισμού για παιδιά

April 24, 2020 0 Von admin

Νιώθετε ότι όλα τα παιχνίδια και η ακαταστασία κάνουν τον φόρο τους και κατακλύζουν το παιδί σας; Εχεις δίκιο! Μάθετε πώς τα οφέλη του μινιμαλισμού για τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή και πώς η οικογένειά σας μπορεί να απολαμβάνει μια ζωή με λιγότερα πράγματα, ακαταστασία και χάος.

Ευτυχισμένο παιδί σε μινιμαλιστικό δωμάτιο: Οφέλη του μινιμαλισμού

Είναι ο μινιμαλισμός καλός για τα παιδιά;

Έχετε πάει ποτέ το παιδί σας στο Chuck E. Cheese;

Αν ναι, υποθέτω ότι προσέξατε ότι αρχικά το παιδί σας περνούσε υπέροχα.

Ωστόσο, μάλλον προσέξατε επίσης ότι μετά από λίγο η διάθεσή τους άρχισε να αλλάζει.

Μέχρι να αποφασίσετε να φύγετε, βρίσκονται σε πλήρη κατάσταση ξεσπάσματος ή κατάρρευσης.

Τα φώτα, ο θόρυβος, τα παιχνίδια και τα πλήθη έγιναν πάρα πολλά.

Υπερδιεγέρθηκαν.

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται τον μινιμαλισμό;

Ενώ το παράδειγμα του Chuck E. Cheese είναι ακραίο, το ίδιο συμβαίνει στο σπίτι όταν το περιβάλλον τους είναι ακατάστατο και κατακλύζονται από επιλογή.

Τα μυαλά τους δυσκολεύονται να εστιάσουν σε ένα πράγμα τη φορά και καταλήγουν να αποσπώνται εύκολα.

Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα:

  • Ευερεθιστότητα, απογοήτευση και υπερένταση
  • Δυσκολία να παραμείνεις συγκεντρωμένος ή να δώσεις προσοχή
  • Έλλειψη ενδιαφέροντος για παιχνίδι

Αυτή δεν είναι καλή κατάσταση για κανέναν εμπλεκόμενο.

Αυτό δημιουργεί άγχος στον γονέα και δυσκολεύει τη ζωή του παιδιού.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οφέλη όταν τα παιδιά έχουν ένα ήρεμο, ανοιχτό και ακατάστατο περιβάλλον.

Παρακάτω είναι οι 10 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους τα παιδιά χρειάζονται τον μινιμαλισμό:

1) Μειωμένη απογοήτευση

Ο εγκέφαλος των παιδιών δεν ήταν σχεδιασμένος για να κάνει ένα εκατομμύριο επιλογές την ημέρα. Όταν αρχίζεις να γεμίζεις το περιβάλλον τους με παιχνίδια, χρώματα, ρούχα και πράγματα, ο εγκέφαλός τους δυσκολεύεται να βρει σε τι να επικεντρωθεί. Ως αποτέλεσμα, καταπονούνται και απογοητεύονται.

Όταν το περιβάλλον τους απλοποιείται γίνονται πιο ήρεμα και χαλαρά γιατί είναι σε θέση να εστιάζουν, να αποφασίζουν και να παίζουν χωρίς να αγχώνονται και να υπερδιεγείρονται.

2) Αυξημένη εστίαση

Τα επίπεδα ADD και ADHD αυξάνονται σταθερά. Ως δάσκαλος δημοτικού, βλέπω όλο και περισσότερα παιδιά με διάγνωση κάθε χρόνο. Αν και αυτές οι συνθήκες είναι απολύτως πραγματικές, πιστεύω ακράδαντα ότι πολλά παιδιά στην πραγματικότητα απλώς αποσπώνται από όλα τα πράγματα.

Όταν μειώνετε την ποσότητα των παιχνιδιών, των χρωμάτων, των ήχων και των αντικειμένων, θα παρατηρήσετε και θα αυξήσετε την ικανότητα εστίασης οποιουδήποτε παιδιού.

3) Προωθεί το ανεξάρτητο παιχνίδι

Οι αριθμοί 1 και 2 παραπάνω σχετίζονται άμεσα με αυτό.

Όταν τα παιδιά έχουν λιγότερα παιχνίδια (και παιχνίδια που παίζουν λιγότερο για αυτά), παγιδεύονται στη δική τους χώρα που κάνουν πίστη και γίνονται καλά στο να παίζουν μόνα τους και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το ανεξάρτητο παιχνίδι καλλιεργεί αυξημένη αυτοεκτίμηση, αισθήματα αυτοπεποίθησης και την ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα.

Όλες αυτές είναι καταπληκτικές δεξιότητες που πρέπει να έχετε, επειδή σημαίνουν επίσης ότι θα έχετε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσετε τα πράγματα ενώ το παιδί σας διασκεδάζει τον εαυτό του χωρίς να χρειάζεται συνεχώς τη βοήθειά σας.

4) Κάνει τον καθαρισμό διαχειρίσιμο

Ένα παράπονο που ακούω συνεχώς από τους γονείς είναι ότι τα δωμάτια των παιδιών τους είναι ακατάστατα και δεν θα βοηθήσουν να καθαρίσουν.

Οι γονείς εκπλήσσονται όταν τους λέω ότι προκάλεσαν το πρόβλημα αγοράζοντας εξαρχής πάρα πολλά παιχνίδια και ρούχα.

Όταν τα παιδιά έχουν λίγα παιχνίδια να βάλουν μακριά ή λίγα ρούχα να διπλώσουν, συνήθως είναι πρόθυμα να συμμορφωθούν επειδή η εργασία είναι διαχειρίσιμη. Αλλά όταν οι ενήλικες γεμίζουν τα δωμάτιά τους με τόνους παιχνιδιών και υπάρχουν ρούχα παντού, το παιδί βλέπει ότι το έργο είναι αδύνατο και αντ‘ αυτού εκρήγνυται.

Διαβάστε το παρακάτω: Πώς να κάνετε τα παιδιά σας να ξεκουραστούν

5) Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία

Πολλές μινιμαλίστριες μαμάδες ορκίζονται σε παιχνίδια ανοιχτού τύπου για να εξάψουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Τα παιχνίδια με ανοιχτό άκρο είναι παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα μπλοκ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα γιατί ένα μόνο τετράγωνο μπορεί να μετατραπεί σε δέντρο, κτίριο ή αυτοκίνητο με λίγη φαντασία.

Δυστυχώς σήμερα, πολλά παιχνίδια κάνουν όλη τη σκέψη για τα παιδιά τους. Εξυπηρετούν μόνο έναν σκοπό.

Εάν θέλετε να μειώσετε τον αριθμό των παιχνιδιών στο σπίτι σας, επιλέξτε παιχνίδια με ανοιχτό τέλος που τα παιδιά σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Θα εκπλαγείτε καθώς παρακολουθείτε τι θα σκεφτούν τα παιδιά σας.

6) Οδηγεί σε περισσότερο παιχνίδι στην ύπαιθρο

Μια άλλη παρενέργεια της χρήσης λιγότερων παιχνιδιών και ηλεκτρονικών ειδών είναι ότι τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη τάση να αφήνουν τα υπνοδωμάτιά τους και να πάνε έξω.

7) Διδάσκει θέλω vs ανάγκες

Όταν μια οικογένεια αρχίζει να ακολουθεί έναν ελάχιστο τρόπο ζωής, αρχίζει επίσης να δίνει ένα εξαιρετικό παράδειγμα όσον αφορά την αποφασιστικότητα Θέλει Vs. Ανάγκες.

Αυτή είναι μια δεξιότητα που πολλοί ενήλικες στην κουλτούρα μας δεν έχουν κατακτήσει και γι‘ αυτό βλέπουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να αναζητούν άμεση ικανοποίηση και να συσσωρεύουν τόσα πολλά χρέη.

Όταν τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν με λιγότερα, μαθαίνουν να εκτιμούν αυτό που έχουν περισσότερο και καταλαβαίνουν ότι τα είδη ευκολίας δεν είναι απαραίτητα για την ευτυχία.

8) Τους δίνει αυτό που πραγματικά χρειάζονται, όταν δεν ξέρουν τι να ζητήσουν

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου, τα παιδιά γίνονται ιδιότροπα και απογοητευμένα όταν είναι καταβεβλημένα. Πολλές φορές αυτό προκαλείται από την υπερδιέγερση από το περιβάλλον, τις επιλογές και το άγχος τους.

Ωστόσο, τα παιδιά δεν έχουν την αυτογνωσία ή τις γλωσσικές στρατηγικές για να πουν: „Γεια, όλα αυτά παντού με αγχώνουν πραγματικά!“ Αντίθετα, έχουν μια κατάρρευση ή μια οργή.

Όταν αποφορτίζετε και απλοποιείτε, δημιουργείτε ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον για αυτούς που τους επιτρέπει να ευδοκιμούν και να αυτορυθμίζονται χωρίς να χρειάζεται να το ζητήσουν.

9) Δίνει έμφαση στις εμπειρίες πάνω στα πράγματα

Ένα εκπληκτικό πλεονέκτημα του μινιμαλισμού είναι η στροφή από τα αντικείμενα στις εμπειρίες. Αντί να αγοράσετε ένα σωρό πλαστικά χάλια που δεν χρειάζονται, πάρτε τα για παγωτό ή σε μια οικογενειακή απόδραση το Σαββατοκύριακο. Οι αναμνήσεις που δημιουργούνται από αυτές τις εμπειρίες θα διαρκέσουν, ακόμη και όταν αυτά τα παιχνίδια σπάσουν και πεταχτούν.

10) Happy Kids = Happy Mom = Happy Kids

Αυτός εδώ είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο τα παιδιά χρειάζονται τον μινιμαλισμό.

Όταν τα παιδιά είναι ήρεμα και το περιβάλλον τους οργανωμένο είναι χαρούμενα. Όταν τα παιδιά είναι ήρεμα και χαρούμενα, διευκολύνεται η ζωή των μαμάδων τους, οι οποίες στη συνέχεια γίνονται ήρεμες και χαρούμενες. Στη συνέχεια, όταν τα παιδιά έχουν μια ήρεμη και χαρούμενη μαμά, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν ήρεμα και χαρούμενα. Είναι ένας εκπληκτικός κύκλος που επαναλαμβάνεται συνεχώς και είναι ένα τεράστιο όφελος για όλη την οικογένεια.

Ορίστε το μαμά! 10 λόγοι για τους οποίους τα παιδιά χρειάζονται τον μινιμαλισμό και εσείς το ίδιο!

Περισσότερες αναρτήσεις μινιμαλισμού για εσάς:

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται τον μινιμαλισμό

Πώς ο μινιμαλισμός ωφελεί τα παιδιά