Pruning 101 – Hope Gardens Hope Gardens Pruning 101 – Hope Gardens

Pruning 101 – Hope Gardens Hope Gardens Pruning 101 – Hope Gardens

September 29, 2022 0 Von admin

Αυτό είναι ένα σκληρό και γρήγορο μάθημα, οπότε μπείτε! Έχετε ένα ζευγάρι αιχμηρός ψαλίδι. Μου αρέσουν τα προϊόντα Fiskars και αυτά κλαδευτήρι παράκαμψης είναι ακριβό αλλά αξίζει τον κόπο.

Τα μοσχεύματα σας μπορούν να κομποστοποιηθούν, οπότε πάρτε τον κουβά σας και βρείτε ένα καλό μέρος για να πετάξετε μερικά αποκόμματα. Εάν δεν έχετε κάδο κομποστοποίησης, απλώς φτιάξτε ένα σωρό στην αυλή σας και καλύψτε το με μουσαμά ή χρησιμοποιήστε έναν κάδο απορριμμάτων ή πλαστικό κάδο ή ακόμα και μια σακούλα σκουπιδιών με τρύπες.

Προετοιμάζω επίσης λίγο χώμα με λίπασμα και λίπασμα ή ακόμα και λίπασμα ή ροκανίδια ή κομποστοποιημένα φύλλα για να προσθέσω γύρω από τα φυτά μου αφού τα κλαδέψω.

Μετά βγείτε έξω. Κάντε έναν κύκλο γύρω από την ιδιοκτησία σας ή κατευθυνθείτε πρώτα στα πιο παραμελημένα φυτά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες. Είναι ένα μεγάλο έργο, αλλά αποδίδει μεγάλα μερίσματα.

Και μετά τον καθαρισμό σας, μπορείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας πασπαλίζοντας τους σπόρους παπαρούνας!

Τα φυτά που αναφέρονται παρακάτω στο σκληρό κλάδεμα χρειάζονται μια ισχυρή και γενναία κοπή, που σημαίνει ότι κάθε κλαδί κόβεται από το ένα πόδι σε μερικές ίντσες από το έδαφος – ανάλογα με το επίπεδο άνεσης και την εμφάνιση που θέλετε και ΤΟ ΦΥΤΟ. Μου αρέσει να κόβω εκεί που μπορώ να δω μερικούς βλαστούς ή φύλλα να μεγαλώνουν στη βάση του στελέχους. Κόψτε υπό γωνία και προσπαθήστε να διατηρήσετε τα κοψίματά σας τακτοποιημένα. Εδώ είναι χρήσιμο το αιχμηρό ψαλίδι.

Αυτό το σκληρό κλάδεμα ισχύει μόνο για ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΜΕΝΑ ΦΥΤΑ. Πρόκειται για ώριμα φυτά που έχουν φυτευτεί για τουλάχιστον ένα χρόνο στην αυλή σας.

Γενικά, κλαδεύετε κλαδιά που είναι νεκρά ή άρρωστα, κλαδιά που είναι κορόιδα, κλαδιά που διασχίζουν άλλα κλαδιά και κλαδιά που κατευθύνονται προς τη λάθος κατεύθυνση, όπως πίσω στο κέντρο του φυτού. Κάθε φυτό έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες και απαιτήσεις. Αυτή είναι μια γενική σύσταση για απλοποίηση και εκπαίδευση. Μη διστάσετε να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας! Τίποτα καλύτερο από την εμπειρία. Και είναι εντάξει να κάνεις λάθη. Πραγματικά. Είναι.

Και πάλι: αυτές οι λίστες δεν λαμβάνουν υπόψη κάθε φυτό αλλά μερικά από τα πιο κοινά. Κάντε τη δική σας έρευνα ή κάντε μας μια ερώτηση και μπορούμε να μάθουμε μαζί.

ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟ ΚΛΑΔΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Sages & Salvias: Native Butterfly Sages, Salvia Greggi, Jerusalem Sage, Waverly Sage, Mexican Sage, Russian Sage, και συνεχόμενα

Πιπεριές

Milkweed

Γκουάρα

Πεταλούδα Μπους

Λουίζα

Λαντάνα

Μολόχα

Χόρτα

Μανζανίτα

Toyon

Ceanothus

Πολυετή βότανα: Βασιλικοί, Βερβένα λεμονιού, Βάλσαμο λεμονιού, Φασκόμηλο ανανά, Μέντα κ.λπ.

Γρεβίλλα

Westringia

Θρυπτομένη

Vitex

Rockrose

Εργοστάσιο πυροτεχνημάτων

Leucadendron

Ευφορβία

Lion’s Tail

Φτέρες

Τέξας Ρέιντζερ

Κάσσια

ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟ ΚΛΑΔΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Τριαντάφυλλα

Επεμβατικά φυτά

Άρρωστα φυτά

ΦΥΤΑ ΔΕΝ ΝΑ ΚΛΑΔΕΥΤΕΙ. – Αυτά τα φυτά μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με το μέγεθος και την ομορφιά, αλλά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ τη σκληρή περικοπή για την οποία μιλάμε εδώ.

Δενδρολίβανο

Λεβάντα

Ακρωτήριο Plumbago

Λουλούδι κεριού (Chamelaucium x Verticordia)

Αμπέλια

Πένστεμ

Pittosporum

Θάμνος σπόρων λυκίσκου ή άλλα φυτά φράκτη

Cordyline

Λινάρι

Τα παχύφυτα που είναι ποδαράκια μπορούν να κοπούν και να ξαναφυτευτούν τα αποκόμματά τους. Μερικοί ωφελούνται πραγματικά από αυτό, όπως η calandrina (ροκ γλιστρίδα).

ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΨΟΥΝ, ΝΑ ΑΡΑΥΝΟΥΝ/ΔΙΑΙΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΥΤΕΥΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ

Πόδι καγκουρό

Κρίνα

Μυριόφυλλο

Αλοή

Βολμπίνα

Αγάπανθους

Κρινοειδές φυτό και άνθος

Αγαύη

ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΟ ΚΛΑΔΕΥΜΑ

Θάμνοι βατόμουρου

Προσοχή στο κλάδεμα Firesticks και άλλων παχύφυτων χωρίς γάντια, καθώς ο λευκός χυμός τους μπορεί να είναι πολύ τοξικός.